Menu

FMT terapia a kmeňové bunky sú nádej pre Lukáška

Trvanie výzvy: 21. mája 2021 - 18. decembra 2021

Cieľ výzvy

FMT terapie- aplikovanie mikrobiálnych implantátov Lukáškovi pre zlepšenie zdravotného stavu po metabolickej stránke.

Príbeh

FMT terapia a kmeňové bunky sú nádej pre Lukáška

S prosbou sa obraciam na vás dobrých ľudí a darcov o pomoc zlepšiť Lukáškovi zdravotný stav aplikovaním mikrobiálnych implantátov a kmeňových buniek pretože len vďaka vašej finančnej pomoci dokážeme za zdravie zabojovať ešte viac a dopriať mu liečbu ktorá je efektívna pre zlepšenie zdravotného stavu.

Lukáško má 6 rokov, narodil sa síce ako zdravé dieťatko, ale v troch rokoch mu bol diagnostikovaný detský autizmus a iné diagnozy, porucha rečového vývinu, mentálny deficit, inkontinencia, porucha sluchu na ľavej strane preto je stále v odbornom sledovaní lekárov. Minimálne raz za pol roka navštevuje pedopsychiatra, raz ročne kardiologa, neurologa, alergologa, psychologa a iné špecializované zariadenia vrátane rôznych terapii v centrách. Za tri roky sme zažili kvôli diagnóze detský autizmus neľahké obdobie od nespavosti, sebaubližovania, odmietania až po ťažkosti s trávením, vyprázdňovaním, kde už dva krát sa dostal do stavu kedy nebol schopný chodiť a manžel s ním bežal k lekárovi. Nevedeli sme čo sa to deje, pretože takéto stavy mával často, ale nie až do takého extrému, že sa nedokázal ani na nohy postaviť a kričal od bolesti držal sa za bok.  Začalo sa to zhruba od troch rokov kedy stolicu nemal aj týždeň museli sme mu dávať prehaňadlo alebo produkty na lepšie trávenie. Napriek tomu že mal diétu sa to nezlepšovalo. Zistili sme aj to, že Lukáško neprežúval stravu len ju hltal a tým si zaťažoval žalúdok, niekedy mal aj kusy stravy v stolici. Som z toho nešťastná lebo sa na to musím pozerať ako sa trápi, ale aj mám obavu, že to takto bude navždy, že mu bude nutné stále dávať laxatíva a iné produkty, aby sa mu neupchávalo črevo. Minulé leto sme navštevovali centrum biovital, kde nám nutričná terapeutka ktorá vyšetrila Lukáška  navrhla postup ako riešiť jeho ťažkosti s trávením aj poradila na základe odporúčania klientov, aby sme Lukáškovi dali transplantovať mikrobiálne implantáty, nazývajú to aj FMT terapie alebo fekálna transplantácia, pretože je zrejmé že má premnožene choré baktérie v čreve a preto má takéto stavy. Pred pár týždňami absolvoval aj odbery na intoleranciu potravin a výsledok bol hraničné hodnoty intolerancia na kravské mlieko a laktozu.  Nádej je v terapii FMT aby sa uzdravil mikrobiom a preto sa znovu ako mama chorého chlapčeka obraciam s prosbou o pomoc s vyzbieraním finančných prostriedkov, aby to mohol Lukáško čím skôr podstúpiť. Ja v hlbke duše verím, že mu to pomože a zdravotný stav sa aj po metabolickej stránke zmení k lepšiemu. Na tejto klinike je možné podstúpiť aj transplantáciu kmeňových buniek kde by po cielenej liečbe kmeňové bunky mali nahradiť poškodenú časť čo je v prípade Lukáška časť mozgu ktorá mu blokuje reč a porozumenie. Preto veľkú nádej vkladáme do týchto dvoch terapií. Už sme mali výzvy na portáli na absolvovanie iných terapií aj vďaka dobrým a srdečným ľuďom sme vycestovali dva krát na delfinoterapie,  kúpili kyslikový koncentrátor na oxygenoterapie, Eeg biofeedback prístroj, zaplatili hipoterapie a vitamínové produkty a všetky pomôcky pre zlepšenie a dnes už dokáže povedať pár slov, vníma, viac rozumie. Začiatkom roka som oslovila kliniku aké sú možnosti a v emaily bolo uvedené, napriek tomu že je Lukáško dieťa je vhodný pacient na FMT terapiu aj kmeňové bunky na ktoré som sa informovala neskôr. 

 Pomôžte prosím.... na úhradu faktúr na súkromnej klinike za FMT terapie a Kmeňové Bunky potrebujeme vysoké sumy dokopy cez päť tisíc euro, ktoré z rodinného rozpočtu nedokážeme našetriť. Každé euro bude bližšie k potrebnej sume. ĎAKUJEME 


 Prikladám skopirovaný text z e-mailovej pošty z kliniky. 


Dobrý deň pani Beňová,


Ďakujeme za Váš email a za prejavenie záujmu o FMT terapiu pre Vášho 6r syna. 
Posielame Vám všetky základné informácie o FMT liečbe na našej klinike a ospravedlňujeme sa za neskorú odpoveď.  


Prognóza liečby:


Pokiaľ ide o prognózu liečby, klinický výskum a naše vlastné skúsenosti ukazujú, že FMT liečba je obzvlášť účinná u autistických detí ktoré zároveň trpia aj gastro-intestinálnymi problémami, ako v prípade Vášho syna. V roku 2017 bola publikovaná veľmi zaujímavá klinická štúdia, ktorá testovala účinnosť FMT práve u takýchto detí. Štúdia ukázala, že po liečbe FMT sa gastro-intestinálne symptómy ako zápcha, hnačka a bolesti brucha znížili v priemere o 80%. Došlo tiež k výraznej redukcii symptómov súvisiacich s ASD, akými sú náladovosť, hyperaktivita, letargia, stereotypné správanie a problémy s rečou / komunikáciou.

Naše vlastné skúsenosti podporujú výsledky tejto štúdie. Sme zatiaľ jediná klinika v Európe, ktorá túto terapiu poskytuje aj u detí s autizmom. Za posledné 2 roky sme na našej klinike aplikovali FMT u viac ako 100 detí s ASD s veľmi pozitívnou odozvou od rodičov. 

Takže výsledky sú veľmi sľubné a je evidentné, že FMT terapia má u detí s ASD dlhodobý, pozitívny efekt. Zároveň je ale dôležité zdôrazniť, že ide o veľmi novú, experimentálnu formu terapie. Aj keď na základe našich pozitívnych výsledkov (a výsledkov týchto pilotných klinických štúdií) jednoznačne odporúčame liečbu FMT u detí s autizmom, nemôžeme zaručiť, že liečba bude úspešná u každého jednotlivého dieťaťa. 

Pokiaľ ide o samotnú liečbu a jej priebeh:

Liečba prebieha na našej klinike v Bratislave ambulantnou formou a trvá 5 alebo 10 pracovných dní. Počas terapie aplikujeme 5 alebo 10 mikrobiálnych implantátov (1 implantát denne). Počet aplikovaných implantátov závisí od rôznych faktorov, ako napr. diagnóza, vek, atď. Celková cena liečby je 2730 EUR (5 implantátov) alebo 4530 EUR (10 implantátov). Pri deťoch s autizmom štandardne aplikujeme 10 implantátov aby sme maximalizovali šancu, že terapia bude úspešná. Táto cena nezahŕňa ubytovanie, ktoré naša klinika neposkytuje. V prípade potreby Vám ale vieme poradiť, kde sa v blízkosti kliniky ubytovať. 


Príprava pred FMT terapiou sa vykonáva jeden deň pred 1. aplikáciou FMT a zahŕňa použitie laxatív pre úplné vyprázdnenie čriev. 


Implantáty sa aplikujú prostredníctvom malého rektálneho katétra (tenká, ohybná plastová hadička). Ide o rýchly a bezbolestný proces ktorý je dobre tolerovaný aj u detí s autizmom. Celá procedúra trvá max. hodinu denne, pričom samotná aplikácia materiálu trvá menej ako 5 minút. Kedže ide o rýchlu a bezbolestnú procedúru, nevyužívame sedáciu ani narkózu. Po aplikácii implantátu terapia pre daný deň končí a dieťa môže ísť domov a fungovať v úplne štandardnom režime. 


V prípade záujmu si môžeme dohodnúť bezplatnú vstupnú telefonickú konzultáciu. Ak by ste mali záujem o konzultáciu, poprosíme Vás vyplniť priložený dotazník a spätne odoslať na túto emailovú adresu. Následne si dohodneme termín konzultácie ktorý Vám bude vyhovovať.

V prípade akýchkoľvek ďalších otázok nás prosím neváhajte kontaktovať.

S pozdravom,
Janette Suja Čemická a team IPPM
__

Aktualizácie

Liečba kmeňovými bunkami20. sep 2021

Zo srdca vás prosím, vás srdečnych ľudí ktorým nie je ľahostajný osud chorého chlapčeka. Pomôžte aby Lukaško ktorý bude mať o tri mesiace sedem rokov a podstúpil už toľko terapii, aby mohol absolvovať liečbu kmeňovými bunkami. Vkladáme do toho veľkú nádej,  ak si ktokoľvek prečítata na čo je táto podporna liečebná metóda určená verím že pochopí prečo som požiadala portál o finančnú zbierku. Z rodinného rozpočtu nemáme šancu dať potrebnú sumu dokopy ani za rok či dva na úhradu faktúry na súkromnej klinike. Preto vás veľmi pekne prosím o šancu pre môjho synčeka aby to mohol absolvovať čím skôr. S úctou a vďakou za pomoc, mamina Lukaška. 

Každé darovane euro je bližšie k cieľovej sume. Vďaka 

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?