Menu

Aj ja môžem športovať

Trvanie výzvy: 11. januára 2022 - 31. decembra 2022

Cieľ výzvy

Získané finančne prostriedky by som použila výlučne na zakúpenie skladacieho, elektrického, invalidného vozíka, športového náradia , cestovne náklady, letenky, benzín, štartovné, ubytovanie, strava . Keďže môj zdravotný stav si vyžaduje pomoc asistenta, musím rátať aj s nákladmi pre neho.

Autor výzvy

Príbeh

Aj ja môžem športovať

Najťažšie je začať. Keď začneš, potom je najťažšie prestať.

Dovoľte, aby som sa Vám takto na úvod predstavila. Volám sa Anna Mihová a žijem v Košiciach. Narodila som sa s telesným hendikepom, ktorýpostihol moje kĺby. Môj zdravotný stav ma dosť obmedzuje v pohybe,nezvládam dlhšie trasy, a preto používam na presun mechanický aj elektrický invalidný vozík.

Už niekoľko rokov sa venujem hre boccia. J eto paralympijský šport, ktorý môžu hrať ľudia s tým najťažším telesným postihnutím. Na poslednej paralympiáde boli slovenskí boccisti veľmi úspešní. Takako iné športy, má aj tento svoje prísne pravidlá a kritéria, ktoré musiabyť splnené. Každý hendikepovaný športovec, ktorý sa hre chce venovať vrcholovo,musí absolvovať odbornú prehliadku (klasifikáciu) u športového lekára. Ten rozhodneo zaradení športovca do jednej zo štyroch skupín, podľa miery postihnutia(skupiny BC1, BC2 ,BC3 a BC4). Ja som zaradená do skupiny BC4. V uplynulom období som sa zúčastnila niekoľkých regionálnych, celoslovenských turnajov i Majstrovstiev Slovenska. Mojou ambíciou do budúcnostije ešte intenzívnejšie trénovať, zlepšovať svoju hru a zúčastňovať sa nielen slovenských, ale aj oficiálnych medzinárodných športových podujatí. Tento šport, ak sa mu chcem venovať naplno, si okrem iného vyžaduje aj nemalé finančné prostriedky.

 To je aj dôvod, pre ktorý som si Vás dovolila osloviť. Je to moja prosba o finančnú pomoc na podporu účasti na medzinárodných turnajoch, kde by som veľmi rada reprezentovala Slovensko. Momentálne nemám žiadnu inú finančnú podporu zo štátnych ani iných zdrojov. Celé financovanie športových aktivít je výlučne v mojej réžii. Každá účasťna akomkoľvek turnaji je finančne veľmi náročná a vyžaduje si mať aj kvalitné športové pomôcky. Aj tu platí, že kvalitné výkony sú podmienené nielen osobným úsilím, ale aj kvalitným športovým náradím.

 Získané finančne prostriedky by som použilavýlučne na zakúpenie skladacieho,  elektrického, invalidného vozíka (2500,- €),športového náradia (1000,- €), cestovne náklady, letenky, benzín, štartovné, ubytovanie,strava (6000,- €). Keďže môj zdravotný stav si vyžaduje pomoc asistenta, musím rátať aj s nákladmi pre neho.

 Už vopred Vám ďakujem za Vašu pomoc 


Ďalšie informácie

Facebook
Anna Mihová

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?