Menu

Liečba a rehabilitácia pre Michala 2

Trvanie výzvy: 13. februára 2022 - 31. augusta 2022

Cieľ výzvy

Finančná istota pre človeka žijúceho v bolestiach, bez príjmu na pokrytie životných nákladov na bývanie a stravu, na lieky, konzultácie s lekármi, rehabilitáciu a doliečenie vážneho zdravotného stavu.

Autor výzvy

Príbeh

Liečba a rehabilitácia pre Michala 2

Môj nekonečný príbeh o bolesti, hľadaní riešenia, nádeji, stácaní nádeje, mesiacoch strávených na lôžku v ukrutných bolestiach, to všetko som opísal vo vlaňajšej výzve (https://www.ludialudom.sk/vyzvy/9366). Vtedy som sa chystal definitívne vyriešiť môj problém – mal som podstúpiť operáciu krčnej chrbtice. Dnes, presne po roku, som zistil, že to bola len prvá fáza celého procesu. Druhá začína práve teraz.

Od zákroku až doteraz som práceneschopný pacient. Len vďaka vašej pomoci som toto obdobie dokázal zvládnuť. Tým, že som nemusel riešiť materiálne veci, mohol som sa naplno sústrediť len na svoje zdravie. Dával som sa do poriadku a dodržiaval všetko, čo mi odborníci odporúčali. Môj stav sa po zákroku síce zlepšil, ale nebolo to ono. Uvedomoval som si, že stále mám bolesti, s ktorými si neviem predstaviť prežiť zvyšok života. Nehádzal som flintu do žita, ešte ma čakali kúpele. Veril som, že mi pomôžu. Bohužiaľ, mýlil som sa.

Bolesti pokračovali ďalej, raz menšie, raz väčšie. Keď som skončil na infúziách, bolo mi jasné, že to musím riešiť s odborníkom. Šiel som na vyšetrenie MR. Lekár, ktorý ma operoval, si pozrel snímky a bez diskusie mi oznámil, že bude hľadať prvý voľný termín ďalšej operácie. Vraj je to urgentné, pretože platnička nad operovanym miestom mi tlačí na miechu a nervový koreň. Ak by sa to neurobilo hneď, môže to mať fatálne následky. 

Behom pár hodín som sa dozvedel termín operácie – 15.2.2022. V nádeji, že všetko dopadne dobre a potom ma bude čakať už len niekoľko mesačná rehabilitačná procedúra, sa obraciam na každého, kto mi môže a chce pomôcť prejsť týmto obdobím o čosi pokojnejšie.

Tieto riadky sa mi nepíšu ľahko. Keď som mal zdravé ruky, niečo podobné by mi určite ani zďaleka nenapadlo. Ako sa dá vyčítať z opisu mojej situácie, dnes som odkázaný na externú pomoc, za ktorú vopred ďakujem. Verím, že tento môj stav je len dočasný a raz vám budem môcť povedať, že bolesti krčnej chrbtice sú už len minulosťou. Veľmi sa na to teším.

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?