Menu

Veľký sen potrebuje malú pomoc

Trvanie výzvy: 25. marca 2022 - 25. marca 2023

Cieľ výzvy

Cielom výzvy sú rehabilitácie,vodná terapia,hipoterapia,rehabilitačný bicykel,aby sa mohol pohybovať samostatnejšie,mohli sme podnikať spoločné vylety.

Autor výzvy

Príbeh

Veľký sen potrebuje malú pomoc

Chcem byť ako iné deti,behať,hrať sa a byť samostatný pretože "velký sen potrebuje malú pomoc"

Volám sa Filipko a onedlho budem mať 8r. Som usmievavý a veselý chlapec,ktorý rád behá,ale nie vždy môžem kvôli svojim diagnózam.

Narodil som sa ako zdravé bábätko,aspoň si to všetci mysleli no realita bola iná. Keď som sa narodil bol som v inkubátore,pretože sa mi nedostával kyslík do mozgu v maminkinom brušku,hneď po narodení mi museli nasadiť antibiotika,lebo som dostal infekciu a museli mi riediť aj krvičku.

Keď si ma maminka priniesla domov,bola velmi šťastná,že som zdravý,ale len do doby keď som mal 3mesiace a ona si všimla,že niečo nieje v poriadku.Pediatrička nás poslala k neurologičke,a tak sme sa dostali do nemocnice na Kramároch na neurologické oddelenie kde mi robili MR mozgu a tam povedali,že som sa narodil už s Detskou mozgovou obrnou "lavostranná hemiparéza".

A vtedy sa začal kolotoč vyšetrení u neurológa,ortopéda,očného lekára,rehabilitácií.Cvičiť som začal ako 7mes. Vojtovou metódou,kedy maminka somnou cvičila každý deň aj keď to bol boj a kopec sĺz. Chodiť som sa naučil v 2r.7mesiacoch(bol to malý vianočný zázrak).Nevedel som hovoriť,a preto mi neurologička nasadila Cerebrolysin,ktorý ma posunul bližšie,a ktorý mi nakopol môj mozog,kedy sa mi pomaly začal jazýček rozuzlovať,začal som pomaly rozprávať a maminka mi začala rozumieť viac.

Moja diagnóza DMO mi bránila hrať sa s deťmi,lebo som sa bál veľkého davu,ktorý trvá dodnes,behať po vonku,pretože som sa stále podkýňal o chorú nožičku,nevedel som sa hrať s deťmi,lebo som sa bál že mi ublížia. Ľavú ručičku neviem používať,lebo je velmi spastická a neviem nič do nej chytiť.Chcel by som sa bicyklovať,ako zdravé deti,chodiť s maminkou na výlety no na to pottebujem špeciálny bicykel,ktorý velmi drahý a nehradí ho poisťovňa. Rehabilitácie nás stoja na 2týždne cca.1200e ktoré tiež nehradí žiadna poisťoňa,ale velmi mi pomáhajú v napredovaní a posúvajú ma pomalými krôčikmi ďalej ku môjmu velkému snu,byť ako zdravé deti.

Pred rokom sa mi pridružila aj epilepsia,a maminke sa zrútil svet,bolo to dosť zlé,lebo moja epilepsia nám velmi zasiahla do života. Keď som dostal záchvat tak mi očká ťahalo doĺava a bolo to vždy nečakané,takže maminka musela dávať namňa velký pozor,aby som nespadol,keďže pri záchvate som nič nevidel(doslova som oslepol) a vždy po záchvate som vyčerpaný zaspal.Našťastie mi lieky zabrali ktoré mi neurologička predpísala,ale podla Eeg mám stále vyboje v mozgu a kedykolvek sa to môže zhoršit.

Preto vás velmi pekne prosím o pomoc,aby som mohol absolvovať rehabilitácie,ktoré ma posúvajú dopredu a pomáhajú mi sa zaradiť do normálneho života a osamostatniť sa. Maminka je na mňa sama a už to nezvláda finančne tak ako by som potreboval absolvovať rehabilitácie.

PROSÍM POMÔŽTE MI SPLNIŤ SI SEN BYŤ AKO ZDRAVÉ DETI A BYŤ SAMOSTATNÝ. ĎAKUJEM BEZ VÁS BY SOM TO NEZVLÁDOL

Aktualizácie

Hipoterapia23. nov 2022

Filipko aj vďaka vám absolvuje hipoterapiu,ktorá mu tiež velmi pomáha. Ďakujeme????

Hipoterapia25. máj 2022

Aj vďaka vám môže Filipko absolvovať hipoterapiu. Ďakujeme za každý jeden príspevok a za každé jedno euro??

Rehabilitácia31. mar 2022

Filipko nedávno absolvoval rehabilitáciu kde poctivo cvičil a pomaly krok za krokom sa posúva ďalej a to vďaka dobrým luďom,ktorí ho podporujú. Ďakujeme

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?