Menu

Pomoc pre Patrika s Downovým syndromom

Trvanie výzvy: 17. decembra 2022 - 17. decembra 2023

Cieľ výzvy

Absolvovať hipoterapie, podpornú liečbu, návštevy psychiatra, financovanie liekov a potrebných vecí pre zlepšenie jeho života

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre Patrika s Downovým syndromom

15 ročný Patrik je chlapec s Downovým syndrómom, ktorý žije so svojou milujúcou rodinou. Okrem spomínanej diagnózy Patrik bojuje aj so štítnou žľazou a psoriázou, na ktorú mu pomáhajú rôzne procedúry. Vzhľadom k jeho zhoršujúcemu sa psychickému stavu musel začať navštevovať aj psychiatra. Pomôžme rodine s úhradou podporných terapií a liekov.

Dlho sme s manželkou premýšľali, či máme osloviť aj my prostrednictvom tejto platformy ľudí a požiadať o pomoc, ale nakoniec sme zistíli, že nám nič iné neostavá.

Touto výzvou žiadam o pomoc pre našho Patrika , ktorý má Downov syndrom. Celé sa to začalo v roku 2007 , kedy u manželky pri sonografií vzniklo podozrenie , že niečo nieje v poriadku. Bola už skoro v piatom mesiaci tehotenstva. Na tento podnet súhlasila manželka s vykonaním amniocentézy, aby sa 100% potvrdilo , či bude dieta zdravé. Výkon odberu plodovej vody bol komplikovaný , pretože placenta bola hrubá a lekárovi sa to podarilo až po niekoľkých pokusoch. Asi po 10 dňoch dlhého čakania , prišli vysledky kde bolo uvedené , že je všetko v poriadku a dieťa bude zdravé. Medzi tým sme sa presťahovali do Českej rep. kvoli mojej práci , kde manželka porodila Patrika, po dvoch dňoch prišla obrovska rána pod pás, keď manželke oznamila Primárka detského oddelenia , že zistili podľa stigmatických znakov, že sa nám narodilo dieťa s Downovým sydromom. Bol to pre nás   strašný šok , kedže sme sa spoliehali na výsledky amniocentézy. Neskor sme zistili, že lekár , ktorý vykonal odber poslal vzorky tam, kde nemal a vzorka nebolá dostatočná. Bolo neskoro. Manželka sa psychicky zrútila, stratila mlieko a ja som nevedel vobec čo nás čaká. O pár týždňov po narodení Patrik dostal silný obojstranný zápal pľúc  a ocitol sa na Jednotke intenzivnej starostlivosti v Olomouci, v ohrození života , kde nám povedali , že sa máme pripraviť na najhoršie, že už urobili všetko čo bolo v ích silách a zaleží už len na ňom. Boli to pre nás neskutočne dlhé dní. Dnes viem, že určite existuje niečo nad námi a nič není náhoda. Lebo Patrik má dnes 15 rokov a je medzi námi. Avšak jeho život sprevadzajú zdravotné problémy spojené s jeho diagnózou. Patrik má problémy s štitnou žľazou, trpí dnou a v poslednom čase sa u neho prejavila psoriáza, ktorá mu robí veľke problémy a stále sa zhoršuje. Naša finančná situácia sa zhoršila vďaka mojím zdravotným problémom s kolenom, ktoré mám po dvoch operaciách. Okrem Patrika máme ešte dvoch synou jeden je 17 ročný a druhý ma 6 rokov. Lieky a potreby pre Patrika niesú lacné a to už nehovorím o tom, že by sme s Patrikom chceli absolvovať rozné procedúry pre zlepšenie jeho problemov s psoriázov. Takisto by sme chceli s Patrikom podstupiť hipoterapie, navštevovať centra pre detí s rovnakým hendykepom. Má veĺmi rád hudbu a hudobné nástroje je to jeho život, ale bohužial tým, že nevie čítať ani písať čo nás ako rodičov veľmi trápi, mu neumožňuje sa tomu venovať na plno. Po dlhých 15 rokoch žitia v ČR sme sa museli presťahovať spat na Slovensko kvoli Patrikovým slzám za rodinou a blízkými, ktorí mu tak chýbali, že sa uzavrel sám do svojho sveta, prestal s námi komunikovať, nechcel chodiť do školy, bolo to s ním tak zlé, že sme boli nútení navštevovať častejšie psychiatra lebo Patrik začal mať sklony k sebepožkodzovaniu. Je to pre nás veľmi tažké lebo som musel kvoli presťahovaniu opustiť aj svojú prácu a obetovať všetko pre jeho dobro. 

S veľkou pokorou žiadame touto cestou všetkých dobrých ľudí o pomoc v našej neľahkej situacií lebo to už nezvladáme utiahnuť a verím,že ľudia ktorí majú doma takéto dieťa ako my vedia o čom píšem. Ďakujem vopred všetkým, ktorí sa rozhodnú nám pomocť a dúfam, že hneď ako sa naša situácia zlepší budeme mocť túto stránku návštiviť ako darcovia a pomocť aj my tým, ktorí to potrebujú. Ďakujeme v mene Patrika.  

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?