Menu

Zabezpečme prevádzku Rehabilitačného strediska pre ľudí s duševnou poruchou

Trvanie výzvy: 17. marca 2023 - 31. decembra 2023

Cieľ výzvy

Našim cieľom a zámerom je preklenúť náročné obdobie na prevádzku nášho Rehabilitačného strediska. Náklady na energie miestností nášho Rehabilitačného strediska sa vyšplhali pre nás, do neudržateľnej výšky, mesačne sa navýšili o sumu 515,09€, čo predstavuje cca 5500,-€ na rok 2023. Vaša finančná pomoc nám pomôže zafinancovať nárast energií na 3 mesiace, aby sme mohli poskytovať pomoc aj ďalšie roky.

Príbeh

Zabezpečme prevádzku Rehabilitačného strediska pre ľudí s duševnou poruchou

Našim cieľom a zámerom je preklenúť náročné obdobie na prevádzku nášho Rehabilitačného strediska. Tohoročný nárast energií a zložitej situácie v sociálnych službách si už vypýtal svoju daň vo forme zrušenia 2 bytov Podporovaného bývania. Pritom počet ľudí s duševnou poruchou narastá. Potrebujeme tu byť pre nich.

Pre riešenie tejto situácie sa obraciame na Vás, milé darkyne a darci. Ide nám o všetko....Vaša finančná pomoc v akejkoľvek hodnote (každé euro sa ráta) nám pomôže zafinancovať nárast energií a prevádzkových nákladov, aby sme mohli poskytovať pomoc aj ďalšie roky. Nevzdávame sa, aj napriek ťažkej prevádzkovej situácii tu chceme byť ďalších 20 rokov pre ľudí s duševnou poruchou. Situáciu sa snažíme riešiť aj s kompetentnými úradmi, ale zatiaľ bez odozvy.O nás: Napriek situácii, ktorej čelíme, staráme sa už viac ako štvrťstoročie o ľudí s duševnou poruchou. V Rehabilitačnom stredisku sa naši psychológovia a sociálna pracovníčka venujú 34 klientom. Za rok 2021 sme v rámci projektu pro bono poskytli 558 psychoterapií 46 ľuďom v núdzi. Aj v tomto zložitom období sa zameriavame na šírenie osvety o duševných poruchách, poskytujeme pomoc širokej verejnosti prostredníctvom poradenstiev. Snažíme sa pomôcť našim klientom osamostatniť, zamestnať sa, predísť relapsom a možným hospitalizáciám.Ústami našich klientov, čo pre nich znamená možnosť navštevovať Dss-MOST:Maťo:“ Po vlastnej rodine, je MOST druhá moja rodina, kde rád chodím, lebo tu mám 3 kámošky a veľa kamarátov. Som tu spokojný, že nesedím sám doma pri telke.“Anonymne: „Do MOSTU chodím veľmi rada. Je to pre mňa druhá rodina. Vďaka MOSTu sa mi polepšila psychika. Našla som si tu kamarátov. Sú tu fajn pracovníci, vždy so všetkým ochotne pomôžu, ak mám nejaký problém. Do MOSTu chodím s radosťou lebo je tu super“.Jožko:“ Lebo je tu dobrá spoločnosť. Mám tu veľa dobrých kamarátov. Je tu zábava a dobrý denný program.“Sme vám zo srdca povďační, ak našu prácu podporíte. Sme tu stále pre nich " aby ľudia s duševnou poruchou neboli sami ale s nami". Ďakujeme, MOST-áciPrispieť môžete tu, ďakujem, ste super .Vaša Zuzana a MOSTáci

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?