Menu

Terapie pre Dejanka

Trvanie výzvy: 30. novembra 2023 - 30. novembra 2024

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Terapie, Pomôcky

Príbeh

Terapie pre Dejanka

Dejanko je veľmi milý a živý chlapec, má diagnostikovanú vysokú obojstrannú percepčnú stratu sluchu a mentálnu poruchu so známkami autizmu. Touto cestou prosíme dobrých ľudí o pomoc s terapiami a pomôckami, ktoré sú finančne veľmi náročné na zabezpečenie.


Ahoj, volám sa Dejanko, mám päť rôčkov a toto je môj príbeh.

Počas tehotenstva som nerobil mamičke žiadne problémy, no na konci tehotenstva sa všetko zvrtlo a musel som ísť na tento svet akútnou sekciou. Oživovali ma veľmi dlho, bolo to približne 25 minút a keďže môj mozoček nedostával kyslík, nastal opuch mozgu. Previezli ma na neonatologické oddelenie, kde sa o mňa veľmi dobre starali a keďže som veľký bojovník, po vyše dvoch týždňoch ma pustili domov k mamičke a ockovi. Navštevoval som rôznych pánov doktorov a pani doktorky, chodil na cvičenia a terapie a síce som mal opozdený vývin, všetko sa zdalo byť v poriadku.

Keďže sme bývali v drahom podnájme, museli sme si zobrať hypotéku, kúpiť domček a chceli sme konečne žiť, ako každá normálna a šťastná rodinka. No ako to už býva, šťastie sa vie zvrtnúť v jednej sekunde. Bolo zvláštne, že mám pomali dva rôčky a vôbec nerozprávam.

Poslali ma na foniatrické oddelenie, kde mi diagnostikovali obojstrannú percepčnú stratu sluchu a to nebolo všetko. Moje správanie tiež nebolo úplne v poriadku, tak som navštívil pani psychologičku a neskôr aj pani psychiatričku, kde mi bola diagnostikovaná mentálna porucha so známkami autizmu.

Nasledovala kúpa drahých načúvacích nástrojov, iných pomôcok a odporúčania na iné terapie. Neustále vyšetrenia ďaleko od domova a nástup do špeciálnej materskej školy, ktorá je tiež vzdialená niekoľko kilometrov. Popri hypotéke a všetkých výdavkoch to bolo veľmi ťažké zvládať.

No vďaka Vám, za čo z celého srdiečka ďakujem, som sa mohol zúčastniť delfínoterapie a tiež mám druhé kvalitné načúvacie prístroje, cez ktoré veľmi dobre počujem. Tiež mám veľkú nádej na normálny, plnohodnotný život, preto Vás prosím o pomoc s peniažkami na terapie, ktoré mavýrazne posúvajú vpred.

Za každé euro či zdielanie z celého srdiečka Ďakujem a posielam veľkú pusu!

Dejanko s mamkou a ockom!

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?