Menu

10-mesačný Andrejko potrebuje pomoc

Trvanie výzvy: 22. novembra 2023 - 31. januára 2024

Cieľ výzvy

Andrejko nevie sám ani udržať hlavičku, nedokáže sa sám pretočiť, preto potrebujeme veľmi veľa rehabilitovať, aby raz mohol sám chodiť a tešiť sa zo života.

Autor výzvy

Príbeh

10-mesačný Andrejko potrebuje pomoc

Andrejko sa narodil ako predčasniatko v 32. týždni tehotenstva, cisárskym rezom v dôsledku zlých prietokov, čo spôsobilo nedokysličenie mozgu a následne hypoxické zmeny, čo sa následne odzrkadlilo na jeho vývoji. Prvé dni boli preňho náročné, keď bojovali o život na Jiske v Prešove.

Deväť dní bol napojený na pľúcnu ventiláciu s pridruženým zápalom pľúc a sepsou (je to krvná infekcia, ktorá nastáva v dôsledku preťaženia imunitného systému). Veľmi zle toleroval mlieko, a tak mu museli zaviesť sondu do žalúdka. Následne sa pridružili ďalšie problémy. 

Po Usg mozgu začal krvácať do mozgu, čo zanechalo v mozgu cystu (3 cm), ktorá je dodnes prítomná, aj preto a hlavne preto je veľmi potrebná a dôležitá rehabilitácia. Po 58 dňoch strávených v Prešovskej nemocnici sme si Andrejka v stabilizovanom stave zobrali domov, kde sa mu celkom dobre darilo. Doma nám robilo problém papanie, bolievalo ho bruško, mal problém s prehĺtaním, no aj to sme zvládli a po 3 mesiacoch trápenia začal pekne papať. Už sme sa tešili, že to bude lepšie, no pohybovo zaostával. Denno-denným cvičením sa jeho stav veľmi nezlepšoval, aj keď sme absolvovali liečenie v Dunajskej Lužnej. Práve naopak.

Andrejko začal mať od septembra zášklby a po vyšetrení v neurologickej ambulancii mu bola stanovená diagnóza- epilipsia (westov syndróm). 

Po jednom zo záchvatov sa prestal úplne hýbať, takže sme boli okamžite hospitalizovaní v detskej fakultnej nemocnici v Košiciach, konkrétne na neurologickom oddelení. Podstúpili sme 6 týždňovú  liečbu kortikoidmi, ktorá mu veľmi pomohla. Andrejko začal bľabotať, reagovať na svoje meno, je z neho veselý chlapček, ktorý je však pohybovo na úrovni trojmesačného bábätka.

Príspevkom na túto výzvu sa Váš dar zdvojnásobí až do výšky 1000 eur. Pravidlá k tejto spolupráci nájdete na nasledujúcom linku: https://blog.ludialudom.sk/pravidla-grantoveho-programu-nasobime-pomoc/

Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?