Menu

30-dňová Sárka a jej nádej na dobrý štart

Trvanie výzvy: 22. novembra 2023 - 31. januára 2024

Cieľ výzvy

Po prepustení z nemocnice sme pripravení naplno zamakať, cieľom je zabezpečiť potrebné stimulácie očiek, rehabilitácie a ďalšie terapie, ktoré mi pomôžu sa správne vyvíjať

Autor výzvy

Príbeh

30-dňová Sárka a jej nádej na dobrý štart

Volám sa Sárka a moja cesta na tento svet bola náročná pre mňa a aj pre moju maminu. Vďaka Božej láske a lekárkej pomoci sa ma úspešne podarilo resuscitovať a stabilizovať, ale zanechalo to následky na mojom nervovom systéme, na ktorých budem musieť teraz tvrdo pracovať pre môj správny vývoj.


Volám sa Sárka Zimániová. Som bábätko narodene 14.októbra 2023, akútnym cisárskym rezom.


Tým, že pôrod trval 36 hodín a bola som zakliesnená v rodidlách, tak som prišla na svet akútnym cisárkym rezom. Bola som resuscitovaná 5 minút s apgar score 0, ale vďaka Božej láske a lekárskej pomoci ma oživili. Následky daného pôrodu spôsobili, že som mala ťažkú asfixiu, som po riadenej celotelovej hypotermií  a následne som bola na dýchacích prístrojoch. Môj terajší stav je stabilizovaný, sama viem dýchať, ale tento popôrodný stav spôsobil následky na mojom nervovom  systéme. Bola mi zistená centrálna tónusová a koordinačná porucha s tým, že som sledovaná na atrofiu mozgu, zatiaľ iba pár milimentrov. Momentálne papkám trošku cez fľašku, ale ide mi to ťažko, lebo neviem skoordinovať sací a prehĺtací reflex a časť papám cez nosogastrálnu sondu. Nerobím niektoré pohyby ako bežné bábätka.

Potrebujem  intenzívne trénovať orofaciálnu stimuláciu, vojtovumetódu, muziko terapiu, iné reflexné metódy, ktoré by zrehabilitovali, obnovili nervový a pohybový aparát s koordináciou mozgu, aby som mohla vo vývine rásť a rozvíjať sa plnohodnotne.

Maminka je tiež bojovníčka. Kým ja som bola na novorodeneckej Jiske, tak ona bojovala o život kvôli sepse. Zlyhávalo jej srdiečko, tiež bola napojená na umelé dýchanie. Následne jej bol zistený puzdrový zápal malej panvy s hnisom, ktorý zasiahol celú maternicu časť tráviaceho traktu, čo viedlo k akútnej operácií a reoperácií cisárskeho rezu. Viedlo to k vybratiu zasiahnutej maternice.

Budeme Vám nesmierne vďační za finančnú pomoc, ktorá nám zabezpečí rehabilitačné pobyty v centre Svetielko. Tam mi môžu pomôcť napredovať a obnovovať funkcie a tiež naučiť mamku a ocka ako so mnou cvičiť manipulovať, aby som vo vývine napredovala.

 Vyprosujeme Vám ako celá rodina Božie požehnanie za Bohumilý dar.

Príspevkom na túto výzvu sa Váš dar zdvojnásobí až do výšky 1000 eur. Pravidlá k tejto spolupráci nájdete na nasledujúcom linku: https://blog.ludialudom.sk/pravidla-grantoveho-programu-nasobime-pomoc/


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?