Menu

Pomoc absolvovať rehabilitácie pre bojovníčku Izabelku, predčasniatko, ktoré miluje život

Trvanie výzvy: 1. februára 2024 - 31. decembra 2024

Cieľ výzvy

Zabezpečiť rehabilitačné pobyty v piešťanskom Adeli Medical Center, prešovskom Svetielku + doplatky za špeciálne rehabilitačné pomôcky.

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc absolvovať rehabilitácie pre bojovníčku Izabelku, predčasniatko, ktoré miluje život

Izabelka prišla na svet veľmi skoro a bola veľmi malinká. Hoci tento rok oslávi svoje 3 rôčky, nevie žiaľ ešte chodiť, štvornožkovať či samostatne sedieť. Je to veľká bojovníčka, no potrebuje našu pomoc. Pomôžme spoločne postaviť Izabelku na nohy.


Izabelka prišla na svet veľmi skoro, veď v mamkinom brušku mala byť ešte takmer 3,5 mesiaca. Pri narodení mala len 32 centimetrov a 700 gramov, pričom jej lekári museli masírovať srdiečko a nasadiť umelú pľúcnu ventiláciu. V nemocnici strávila presne sto dní.

A hoci Izabelka rastie ako z vody, jej telíčko ju ešte veľmi nepočúva. Hoci v lete oslávi už svoje 3. narodeniny, nielenže nevie chodiť, stále nevie ani len štvornožkovať či samostatne sedieť. Jej rúčky sú veľmi slabé. A to aj napriek tomu, že pravidelne chodí k rôznym špecialistom a jej rodičia s ňou každý deň poctivo cvičia.

Počas svojho života už Izabelka absolvovala množstvo rehabilitačných pobytov - niekoľkokrát bola v Adeli Medical Center v Piešťanoch, v prešovskom centre Svetielko, ako aj v martinskom rehabilitačnom centre či bardejovskom Play Wisely.

Napriek všetkému Izabelka miluje život. Jej dni sú plné smiechu a svojím úsmevom dokáže rozžiariť aj tie najnáročnejšie dni. Aby toho nebolo málo, ako jedno z mála detí sa namiesto plaču smeje aj pri cvičení vojtovky.

Ak si chcete pozrieť jej príbeh od 1. po 100. deň, nájdete ho tu: https://www.instagram.com/frebelka/


Ďalšie informácie

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?