Menu

Pomoc pre rodinu, v ktorej sú otec, syn a dcéra zdravotne ťažko postihnutí

Trvanie výzvy: 19. marca 2024 - 19. marca 2025

Chcem darovať

Zvoľte výšku svojho jednorazového daru

Cieľ výzvy

Cesta ku lekárom je náročná, lekárov máme v Trebišov, Košiciach a s dcérkou som bola v Brne a sama neviem kedy tam pôjdem znova. Traja členovia rodiny potrebujú lieky aj pomôcky, hlavne môj synček Rastik

Autor výzvy

Príbeh

Pomoc pre rodinu, v ktorej sú otec, syn a dcéra zdravotne ťažko postihnutí

Synček Rastik má 17r. Je ležiaci a má DMO, Westrov syndrom, svalovú dystrofiu, retardáciu a ďalšie závažné ochorenia. Manžel a otec Rasťo je onkologický pacient. Má za sebou chemoterapie a operácie, stále je chorý a lieči sa na tlak a vysokú cukrovku. Dcérka Amanda má ložisko na mozgu a záchvaty. Je na tom veľmi zle, kvôli záchvatom jej dali odklad do školy a lieky jej nezaberajú. Všetci traja nevedia bez liekov existovať. Pomôžme rodine zabezpečiť si potrebnú zdravotnú starostlivosť.

Rastik ochorel keď mal 7 mesiacov, dávali mu nádej do jedného roka, teraz má Rastik 17r a navštevuje špeciálnu školu, je ležiaci, je na úrovni 7-mesačneho dieťaťa. Berie veľa liekov je plienkovaný, na mesiac nám dávajú 60kusov plienkok a zvyšok kupujeme alebo zháňame, kto ich daruje. Manžel Rastislav 39r ochorel pred 5-timi rokmi, vyšla mu guľa na krku, zobralo sa mu z toho vzorka a vyšlo, že ma zhubný nador pluc, hlavy a krku. Teraz je sledovaný na onkologii a nemá sa dobre, berie lieky, strašne veľa na cukor na krvný tlak psychiku. Amanda moje dievčatko pre záchvaty je stále v nemocnici, na deň mála aj 15 zachvatov, aj zo záchvatmi ju pustili domov, vyskušalo sa už strašne veľa liekov a nezaberajú jej, kvôli tomu som s ňou musela ísť do Brna do nemocnice tam som s ňou ležala 10dní. Ani tam jej nepomohli a záchvaty pretrvávajú. Okrem nich mám ešte synčeka Sebastiana 16r a Sofinku oni sú chvála Panu Bohu zdraví a chodia do školy. Prosím vás ľudia o pomoc pre moju rodinu ďakujem. 

Ďalšie informácie

Facebook
Denisa Hanikova

Web
Denisa.rasto@azet.sk

Nahlásiť

Stránka obsahuje nepravdivé, urážajúce alebo neetické informácie

Ste si istý, že chcete vymazať aktualizáciu?